Problem: HP Victus ve Omen cihazlarda hall sensörü arızası görünüyor. Arızayı daha iyi anlamanız için bu iki videoyu izleyebilirsiniz.
Bu modellerde sorunun olduğu teyit edildi:
HP Victus 16 S1
HP Victus 16 R1
HP Victus 16 S0
HP Victus 16 R0
Henüz Omen serilerinde bu sorunu yaşayan biri bize ulaşmadı. Eğer Omen tarafında bu sorunu yaşayan mağdur iseniz video ile teyit için Instagram'dan "hasanmerkit" ile iletişime geçebilirsiniz.
İstatistikler:
Model | Mağdur Sayısı |
HP Victus S0 | 20'den fazla dönüş var. |
HP Victus R0 | 15'den fazla dönüş var. |
HP Victus S1 | 4 kanıtlı dönüş var. |
HP Victus R1 | 3 kanıtlı dönüş var. |
Toplanan veriler:
- Sorunun ne zaman ortaya çıkacağı belli olmuyor.
- Sorun, Victus ve Omen'in tüm serilerinde ortaya çıkabiliyor.
- Bazı cihazlarda sorun geç ortaya çıkabiliyor. Örneğin 1.5 yıldan sonra.
- Bu sorun, "Kapağı kapatınca hiçbir şey yapma" gibi işletim sistemi seçenekleri ile düzelmiyor. Kapağı kapattığınız zaman işletim sistemi çalışmaya devam eder. Ancak BIOS ekranı kapatır ve klavyeyi kilitler. Bu tüm laptoplarda böyledir. Bu seçeneği seçtiğiniz zaman arızdan kurtulamazsınız. Sadece işletim sisteminin kararı ile cihazınızın uyku moduna girmesini engellersiniz.
- Sadece S0 ve R0 serilerinde geçerli değil. Arızanın hiç görülmemiş olan modellerinde problem meydana gelebiliyor.
- HP, resmi bir açıklama yapmıyor. Maalesef bilinçli kullanıcılar sadece hakkını arıyor.
- HP servisinin kablo sökmeye devam ettiğine dair iddialar da dolaşıyor.
- Özellikle "hall sensörü sorunu yaşıyorum" şeklinde garantiye gönderilmiş cihazların anakartını değiştirerek yardımcı olabiliyorlar. Ancak maalesef herkese yardımcı olmadıklarını duyuyoruz. Takılan yeni anakartların da gelecekte bu sorunu yapmayacağının bir garantisi yok. HP resmi açıklamadan çekinerek güveni kırmıştır.
İddialar:
HP S1 ve R1 modellerinde bu sorun yok: Yanlış. Bu modellerde de sorun olduğu teyit edildi. (Techolay'da 2 mağdur, Reddit'te mağdur kullanıcılar var.)
HP Omen modellerinde bu sorun var: Doğru görünüyor. Teyit edilmedi. Videolu kanıt gerek.
HP telefon ile arayarak sorunumuzu çözdü: Yanlış. Uzaktan görüşme ile çözülecek bir problem değil. Bazı bot hesaplar propaganda amacıyla bunu yazıyor. Çözümü sorarsanız yanıt alamaz veya suçlayıcı yanıt alırsınız